Studievereniging voor Wijsbegeerte te Leiden
Header

Eerstejaarsweekend 2012

August 25th, 2012 | Geplaatst door admin in Eerstejaarsweekend - (0 Reacties)

Datum: vrijdag 7 september – zondag 9 september
Locatie: De Esrand, Sint Anthonis
Kosten: €40

Om onze nieuwe eerstejaars welkom te heten organiseren we ook dit jaar weer een eerstejaarsweekend. Van 7 tot 9 september reizen we daarom met z’n allen af naar het Zuiden des lands – naar De Esrand in Sint Anthonis, om precies te zijn. Het thema van het weekend is dit jaar: Een beetje bewust. Tijdens het weekend zal Jan Sleutels, docent van de studie Wijsbegeerte in Leiden, ons vereren met een bezoek en een lezing geven en natuurlijk wordt de beroemde bonte avond niet vergeten. Dus kun jij fantastisch blokfluitspelen, jongleren, tapdansen of Heidegger citeren? Schroom dan niet en laat ons allen versteld staan. En uiteraard hebben we nog veel meer voor jullie in petto, maar dat houden we voorlopig lekker geheim.

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: ejw.symposion@gmail.com met daarin je naam en telefoonnummer en de benodigde kosten à €40,- over te maken naar 6858055 t.n.v. Symposion. Vermeld in deze e-mail ook eventuele allergieën, of je misschien vegetariër bent en andere zaken waar wij rekening mee moeten houden. Als je je hebt aangemeld, krijg je te zijner tijd nog een e-mail met extra informatie over het weekend.

Eerstejaarsweekend 2011

September 9th, 2011 | Geplaatst door admin in Eerstejaarsweekend - (0 Reacties)

Eerstejaarsweekend 2010

September 10th, 2010 | Geplaatst door admin in Eerstejaarsweekend - (0 Reacties)

Datum: vrijdag 10 t/m zondag 12 september
Locatie: Buren, Ameland
Kosten: €35

Lieve medestudenten,

Zoals jullie allemaal vast wel weten wordt ieder nieuw collegejaar ingeluid met een eerstejaarsweekend en dit jaar is niet anders! Heb je je studiegenootjes ook zo gemist afgelopen jaar? Wil je graag kennismaking met de nieuwe lichting studenten? Of wil je juist graag ouderejaars beter leren kennen? Meld je dan aan en ga mee op het eerstejaarsweekend 2010!

Dit jaar vindt het weekend lekker in het begin van het jaar plaats, het weekend van 10, 11 en 12 september zullen we ons begeven naar Buren op Ameland! Dit jaar is er gekozen voor een thema en wel Rumspringa, een belangrijk moment in het leven van de jonge Amish. Ze worden in hun adolescentie losgelaten uit hun gemeenschap en stappen de wijde wereld in om te proeven van alles wat God verboden heeft. Na een aantal jaar bloot te zijn gesteld aan alle aardse ontberingen volgt de keuze: opnieuw gedoopt worden en terug de Amish gemeenschap in of blijven genieten van een vrij leven. Net als hun staan ook onze eerstejaars op het punt om een grote beslissing te nemen: een sprong in het diepe nemen en de rest van hun leven doorbrengen als wazige wijsgeer in de beslotenheid van de filosofische gemeenschap, of veilig en wel genieten van een normaal aards bestaan. We hopen op een bonte avond vol enthousiaste invullingen van ons thema!

Dit alles maak je mee voor slechte € 35,-! Dit is dan inclusief overnachtingen en eten, bier moet helaas voor betaald worden. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar bestuur.symposion@gmail.com met als onderwerp “Eerstejaarsweekend 2010″ en in het bericht zelf je naam, adres, telefoonnummer, telefoonnummer voor noodgevallen en speciale behoeftes (allergieën, eetgewoontes of andere bijzonderheden). De kosten voor het kamp kun je vervolgens overmaken naar rekening 6858055 tnv Studievereniging Symposion, onder vermelding van Eerstejaarsweekend 2010 en je naam.

Let op: je bent pas écht ingeschreven als het geld is overgeschreven!

Groetjes,

De Eerstejaarsweekend Commissie
Linda, Erik, Matthijs, Jelle en Nynke

(PS. mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet een mailtje te sturen!)

Enkele foto’s van het weekend vind je hier.

Eerstejaarsweekend 2009

September 18th, 2009 | Geplaatst door admin in Eerstejaarsweekend - (0 Reacties)

Datum: vrijdag 18 t/m zondag 20 september 2009
Locatie: Epe, Gelderland
Kosten: €35

Hallo filosofiestudenten,

Vandaag gaat er weer een splinternieuw collegejaar van start! Reden dus om dat collegejaar eens goed in te luiden. Heb je je in de zomervakantie verschrikkelijk verveeld omdat je je studiegenootjes zo mistte, ben je eerstejaars en sta je te trappelen om iedereen te leren kennen of ga je gewoon graag op reis, meld je dan aan voor het eerstejaarsweekend 2009!

Zoals jullie inmiddels wel hebben gehoord of gezien, komt dat eerstejaarsweekend er alweer snel aan. In het weekend van 18,19 en 20 september begeven we ons met zn allen naar een knusse kampeerboerderij in Epe (Gelderland), waar we het weekend zullen doorbrengen naar vast recept. Dat betekent: een dropping, een sportieve zaterdagmiddag, een lezing en niet te vergeten een hilarische bonte avond.

Hoeveel het ook alweer kost? Slechts 35,-!
Wat je ook alweer moet doen om mee te kunnen? Je morgenmiddag 8 september (vanaf 13.00) inschrijven op de faculteit (loop gewoon even langs het secretariaat oftewel langs Lies!) en het bedrag contant voldoen, of een mail sturen naar bestuur.symposion@gmail.com (kijk op de site welke informatie je daarin moet vermelden) en het bedrag overmaken op girorekening 6858055 t.n.v. Studievereniging Wijsbegeerte Symposion, te Leiden, o.v.v. Eerstejaarsweekend 2009 en je naam.

Vergeet niet: je staat pas ingeschreven als je ook echt betaald hebt!

Groeten,

Hanneke Nagtzaam

Enkele foto’s van het weekend vind je hier.

Eerstejaarsweekend 2008

September 19th, 2008 | Geplaatst door admin in Eerstejaarsweekend - (0 Reacties)

Datum: vrijdag 19 – zondag 21 september 2008
Locatie: kampeerboerderij de ‘Immetjeshoeve’ in Den Burg te Texel
Contact: bestuur.symposion@gmail.com

Net zoals elk jaar organiseert Symposion weer een eerstejaarsweekend en wel op 19, 20 en 21 september. Voor dit weekend zijn zowel de aankomende studenten filosofie als de ouderejaars uitgenodigd. We zullen dit jaar verblijven op kampeerboerderij de ‘Immetjeshoeve’ in Den Burg te Texel.

Het precieze programma voor dit weekend is nog niet bekend, maar er zal uiteraard weer een dropping, een lezing en een bonte avond zijn. Wanneer het programma bekend is, zullen jullie daarvan op de hoogte worden gesteld.

De kosten voor dit weekend zijn €35.00. Hiervoor heb je 2 overnachtingen, de boottocht en 2x avondeten, 2x ontbijt en 1x lunch. De kosten van de drank zullen weer voor iedereen apart worden berekend en achteraf worden betaald. Je inschrijving is pas compleet wanneer je ook daadwerkelijk je bijdrage aan het weekend hebt overgemaakt.

Als je mee wilt gaan op het weekend is het wel een vereiste dat je lid bent van Symposion. Maak dus ook nog even €15.00 aan lidmaatschapkosten over op rekeningnummer 6858055, Studievereniging Wijsbegeerte Symposion, onder vermelding van je naam.

Dus, haal je pruik voor de bonte avond van zolder, en meld je aan voor het weekend door een mail te sturen naar bestuur.symposion@gmail.com waarin je vermeldt:
- Naam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- Naam en nummer voor in noodgeval
- Eventuele vermelding van bepaalde eetgewoontes (bijv.: ‘vlees noch vis’)

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd nog een mail sturen naar bestuur.symposion@gmail.com.

Enkele foto’s van het weekend vind je hier.

Eerstejaarsweekend 2007

September 14th, 2007 | Geplaatst door admin in Eerstejaarsweekend - (0 Reacties)

Datum: vrijdag 14 t/m zondag 16 september 2007
Aanvang: vrijdag 14 september om 12.45u verzamelen op het plein voor de faculteit
Locatie: kampeerboerderij ‘Paradiso’, Buren, Ameland
Kosten: € 32,50

Zoals ieder jaar organiseert de studievereniging Symposion een eerstejaarskamp voor studenten wijsbegeerte. Dit jaar zal dit kamp plaatsvinden op 14, 15 en 16 september, te Buren op Ameland, waar we zullen verblijven in de kampeerboerderij ‘Paradiso’. De gegevens van deze kampeerboerderij zijn:

Groepsaccomodatie Paradiso
Hoofdweg 8
9164 KL
Buren, Ameland
0519-542624
http://www.paradisoameland.nl

Activiteiten die dat weekend op het programma staan zijn o.a. een bonte avond en een dropping. Waarschijnlijk zal er ook nog een spreker geregeld worden.

De kosten voor deelname bedragen € 32,50. Dit bedrag is inclusief eten en twee overnachtingen, maar exclusief drank en reiskosten.

Je kunt je op twee manieren aanmelden voor dit weekend: door je op de inschrijfmiddag in te schrijven en het bedrag contant te voldoen, of via e-mail en een overboeking per giro.

De inschrijfmiddag voor het eerstejaarsweekend zal gehouden worden op dinsdag 11 september van 13.30u tot 16.30u, in de vergaderkamer van Matthias de Vrieshof 4.

Het is ook mogelijk om je voor het eerstejaarsweekend aan te melden door een e-mail te sturen naar eerstejaarsweekend symposion @hotmail.com, met daarin:

  • je naam
  • adresgegevens
  • telefoonnummer
  • telefoonnummer voor in noodgevallen
  • en eventueel vermelding van dieet (bijv.: ‘vlees noch vis’).

Je dient de kosten voor het kamp dan over te maken op girorekening 6858055 t.n.v. Symposion te Leiden, o.v.v. ‘Eerstejaarsweekend 2007′. Zorg dan wel dat dit vóór de dag van vertrek gebeurd is!

We zullen op vrijdag 14 september om 12.45u verzamelen op het plein voor de faculteit. Om 13.00u zullen we dan richting Leiden Centraal gaan lopen, waar we om 13.30u op spoor 5 de trein pakken richting Schiphol. Mocht je liever gelijk naar Leiden Centraal komen, zorg dan dat je daar uiterlijk om 13.15u in de hal bent en laat dit dan wel even weten aan de organisatie!.

De eerste bijeenkomst van het onderzoeksseminar voor de eerstejaarsstudenten, die normaal gesproken die vrijdag van 13u tot 14u zou plaatsvinden, is een week verzet. Het tweedejaars- college ‘Politieke Filosofie’ van Verbeek zal die vrijdag een kwartier eerder ophouden, zodat het ook voor de tweedejaars geen problemen oplevert om al om 12.45 uur te verzamelen op het plein voor de faculteit. Zij zullen wel al hun bagage voor het weekend die ochtend al mee moeten nemen, en na het college gelijk door moeten gaan op weekend. Alleen als je de derdejaars- / mastercursus ‘Filosofie van de mensenrechten’ van Mertens volgt, zul je die vrijdag zelf iets moeten regelen.

Klik hier voor het reisschema van de heenreis. We zullen rond zeven uur ‘s avonds bij de kampeerboerderij aankomen. De bootovertocht van Friesland naar Ameland kost ongeveer € 10,-.

We reizen in principe met de hele groep gezamelijk naar Ameland af, maar mocht je genoodzaakt zijn later te komen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om op eigen houtje naar de kampeerboerderij af te reizen. Houd daarbij wel rekening met de overtocht: de laatste vaart van Holwerd naar Ameland, in verband met het ‘winterrooster’ dat al vanaf september ingaat, gaat op vrijdag al om 19.30u! Mocht je dit niet halen, dan kun je dus pas zaterdag komen. Meer informatie over de veerdienst is te vinden op http://www.wpd.nl/. We raden overigens af om, als je zelf komt, met de auto naar Ameland af te reizen: met de auto op de veerpont kost je namelijk € 65,-.

Op zondagavond 16 september zullen we rond 19.00u of 21.00u (afhankelijk van hoe laat we weggaan) weer terug zijn op station Leiden Centraal.

Zoals gezegd komen de drank en de reiskosten voor eigen rekening. Daarnaast zijn er de reiskosten. Ben je in het bezit van een ov-jaarkaart, dan hoef je alleen de heen- of de terugreis te betalen, en uiteraard de kosten voor de veerpont. Heb je geen ov-jaarkaart en reis je met de groep mee, dan kun je toch een treinkaartje met korting kopen omdat je samenreiskorting hebt van meerderheid die er wel één heeft.

Bij het drankgebruik wordt een streepjessysteem gebruikt en iedere deelnemer dient achteraf het bedrag voor de drank die hij dat weekend genuttigd heeft over te maken naar de girorekening van Symposion. Hier zal na afloop van het weekend nog bericht over worden verstuurd.

De kampeerboerderij beschikt over stapelbedden en kussens, maar er is geen beddegoed aanwezig. Je zult daarom zelf een slaapzak mee moeten nemen. Een verdere paklijst is hier te vinden.

Mocht je nog vragen hebben over het kamp, dan kun je de organisator ervan (Anne van der Horst) bellen op het nummer 06-238 43 962.

We hopen jullie allen daar te zien!

 

Elke tweede en vierde donderdag van de maand organiseert Symposion een leuke, leerzame, uitdagende of gewoon studentikoze avond.