Studievereniging voor Wijsbegeerte te Leiden
Header

Eindexamenborrel

May 3rd, 2014 | Geplaatst door admin in Borrels | Uncategorized - (0 Reacties)

Datum: dinsdag 6 mei
Locatie: bovenzaal van Cafe de Keyzer
Inloop: 19:00 uur
Start: 19:30 uur
Einde: 23:00 uur
Deelname: niet verplicht, wel leuk

Eindexamenborrel
De centraal eindexamens van de middelbare school staan voor de deur, maar niet voor ons! Wij hebben onze diploma namelijk al in the pocket. Echter, zijn wij nu eigenlijk wel daadwerkelijk ‘wijzer’ geworden sinds wij wijsbegeerte studeren? Of kunnen we weer beter onze collegebanken verruilen voor de schoolbanken? Om dit te testen staat een van onze laatste borrels geheel in het thema van het centraal eindexamen filosofie.
Op de borrel krijgen jullie de gelegenheid een eindexamen filosofie te maken, dat bestaat uit een selectie van vragen en opgaven uit eerdere eindexamens. Zodoende kunnen wij onze wijsgerige kennis en kunsten op de proef stellen. Nadat iedereen de tijd heeft gehad de examens door te nemen en te maken, kijken we ze gezamenlijk na en is er uiteraard tijd voor commentaar.

Hopelijk tot dan!

Borrel

April 20th, 2014 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum:Dinsdag 22 april
Tijdstip:20:00 uur
Locatie: Cafe de Keyzer

Met studiegenoten bijkletsen onder het genot van een drankje is natuurlijk niet mis, dus kom ook gezellig naar de Symposionborrel van deze maand. De borrel begint om 20:00 uur in Cafe De Keyzer.

Wijnproeverij

April 13th, 2014 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum: Donderdag 17 april
Tijdstip: 19:00 uur inloop
Locatie: Vrieshof 4

Wijnproeverij
Symposion organiseert samen met Jordy Hesseling, een van onze medestudenten die certificaat na certificaat haalt binnen de wijnwereld, een speciale borrel. Op donderdag 17 april vanaf 19:00 uur in De Vrieshof 4 kunnen jullie gezellig komen bijkletsen onder het genot van een paar lekkere glazen wijn. Jordy heeft zes verschillende wijnen voor ons geselecteerd en deze zal hij gedurende de avond, met korte toelichting, in een paar rondes uitschenken. Wie dan nog meer wil weten over wijn en de karakteristieken van de zes geselecteerde wijnen adviseren wij te proosten met Jordy. Dus wil je gezellig met je studiegenoten een wijntje drinken en ook nog wat opsteken over wijnen kom dan naar de Symposion-wijnborrel! Deze wijnborrel is exclusief voor leden van Symposion.

Studieverenigingenborrel Geesteswetenschappen

February 3rd, 2014 | Geplaatst door admin in Borrels | Feest - (0 Reacties)

Datum: woensdag 12 februari 2014
Tijd: van 17:30 tot 20:30 uur
Locatie: in de patio van het Arsenaal (Arsenaalstraat 1)

Het nieuwe semester staat voor de deur. Na weken in de UB te hebben geleefd is het daglicht eindelijk weer te zien! Wil je het semester goed beginnen en tevens een ander helpen? Kom op woensdag 12 februari borrelen in het Arsenaal! Aan deze borrel zit een inzamelingsactie voor het goede doel verbonden. Door middel van de verkoop van bier, wijn en fris willen we samen met jou geld inzamelen voor de voedselbank van Leiden! Ook zal er een collectebus staan waar je geld kan doneren. Naast deze twee initiatieven bestaat er tevens de mogelijkheid om langhoudbare producten zoals pasta, koffie en thee mee te nemen naar de borrel en hier in te leveren. Geen snoep, koek of iets dergelijks! Al deze producten gaan rechtstreeks naar de meer dan 850 gezinnen die wekelijks worden gesteund door de voedselbank.

De borrel vindt, zoals reeds vermeld, plaats in het Arsenaal (Arsenaalstraat 1, 2311 CT Leiden), van 17:30 tot 20:30 uur. Iedereen is uiteraard welkom!
Neem in verband met de nieuwe alcoholwetgeving wel een ID-bewijs of collegekaart mee waarop je geboortedatum staat. Op de avond zelf zal hier op worden gecontroleerd.

We hopen dat jullie in grote getale aanwezig zullen zijn om op een leuke en informele manier kennis met elkaar te maken.

Nieuwjaarsborrel

January 22nd, 2014 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum: woensdag 5 februari 2014
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: Café de Keyzer (Kaiserstraat 2-4)

Pochen over hoe de tentamens zijn gegaan? Of drink je liever je verdriet weg? Het kan allemaal op de Symposion nieuwjaarsborrel. Een goede gelegenheid om bij te kletsen met je studiegenoten in dit nieuwe jaar. Kom ook gezellig langs!

Symposion Borrel

November 13th, 2012 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum: 30 november 2012
Aanvang: 19:30
Locatie: Café De Kroeg (Kort Rapenburg, Leiden)

Na al meerdere geslaagde borrels van onder andere LSD Amnèsis in de afgelopen maand, vonden wij het als Symposion ook eens tijd om op een gezellige avond te wijden aan de activiteit waar onze naam voor staat: samen drinken. Bij deze gelegenheid kun je bovendien kennismaken met studenten uit andere jaren en zo je kennis en kennisenkring verbreden.

Welkomstborrel eerstejaars

September 2nd, 2012 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum: dinsdag 4 september
Aanvang: vanaf 17:00
Locatie: café ‘t Keizertje

Op dinsdag 4 september zal de eerste borrel van het nieuwe collegejaar plaatsvinden. Voor de eerstejaarsstudenten een goede manier om kennis te maken met onze studievereniging en voor alle anderen om bij te praten na een lange zomervakantie! Vanaf 17:00 is iedereen welkom in café ‘t Keizertje (Kaiserstraat 2-4).

Nieuwjaarsborrel

February 5th, 2012 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datumdonderdag 19 februari
Aanvang
20:00
Locatie
‘t Keizertje

Een nieuw jaar, een nieuw semester, een nieuwe nieuwsbrief en een nieuwjaarsborrel. Op donderdag 9 februari is iedereen welkom in café ‘t Keizertje (Kaiserstraat 2-4) om het nieuwe semester in te luiden! We willen jullie er tevens aan herinneren dat het Instituut voor Wijsbegeerte alle studenten die middag van 16:00 tot 17:00 uitnodigt een drankje te komen drinken in de koffiekamer van de Matthias de Vrieshof. Graag tot dan!

Vrijmibo

October 7th, 2011 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum: vrijdag 7 oktober
Aanvang: 16:00
Locatie: etablissement Einstein (Nieuwe Rijn 19)

Iedereen die spijtig genoeg de ALV gemist heeft, kan alsnog zijn kans grijpen om het nieuwe bestuur en andere medefilosofen beter te leren kennen bij de borrel die vrijdagmiddag 7 oktober zal plaatsvinden in etablissement Einstein, vanaf 16:00. Komt allen om onder het genot van een frisse versnapering samen de week af te sluiten!

Borrel

May 28th, 2009 | Geplaatst door admin in Borrels - (0 Reacties)

Datum: donderdag 28 mei 2009
Aanvang: 21:30u
Locatie: café ‘t Keizertje, Kaiserstraat 2-4 te Leiden
Entree: gratuit

In navolging van de geslaagde Godfatheravond organiseert Symposion aanstaande donderdag (28 mei) wederom een gezellige activiteit. Ditmaal houden we een borrel. Iedereen is vanaf 21.30 uur van harte welkom in café ‘t Keizertje. Hopelijk zien we jullie dan.