Lezing dr. W.M. van Rossum: Rechtvaardigheid in de praktijk van het recht

October 23rd, 2012 | Geplaatst in Uncategorized

Datum: dinsdag 23 oktober
Locatie: Café De Grote Beer (Rembrandtstraat 27)

Wibo van Rossum is docent Rechtsantropologie en Rechtssociologie aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoeken en artikelen richten zich vooral op recht binnen de multiculturele samenleving, zoals het verschil in rituelen in de rechtbank binnen Turkse en Nederlandse cultuur. In recent onderzoek heeft hij gekeken naar de wrakingsprocedure, het verklaren van wantrouwen omtrent de onpartijdigheid van de rechter, binnen Nederland. Op dinsdag 23 oktober zal hij een lezing geven over zijn vakgebied en de relatie daarmee tot filosofie.